Zelf slagroom maken, dat klopt!
Slagroom kun je op vele manieren gebruiken, je kunt het ongeklopt gebruiken in soepen en sauzen, en de geklopte versie vind je vaak terug op taart of warme chocolademelk. Maar wanneer je zo iets lekkers maakt gebruik je toch geen kant en klare slagroom? Dat is toch zo passé. De echte keukenprinses kan haar eigen slagroom zelf maken!
Recept
Om je slagroom zelf te maken heb je nodig:
1 liter melk
suiker (aanbevolen hoeveelheid is 200 tot 300 gram)
2 eierdooiers
600 gram boter
Hoe ga ik te werk?
– Neem de helft van de suiker en de boter en kook dit samen met de melk.
– Scheid de eierdooiers van het eiwit.
– Neem een pan waar minstens 2 liter in kan en gooi daar de rest van de boter in.
– Voeg daarbij het andere mengsel toe en mix dit allemaal door elkaar.
– Laat het geheel afkoelen en klop de slagroom dan op tot de gewenste dikte.
Klop klop
Het kloppen van de slagroom is een nauwkeurig proces, als je de slagroom te lang blijft kloppen zal hij zo stijf worden als boter. Klop je te kort is je slagroom instabiel en zal hij instorten. Dus wanneer je slagroom zelf gaat maken kijk dan altijd even op internet of in een kookboek. Of vraag iemand anders die ervaring heeft met slagroom zelf te maken om advies. Het is zoals met alles wat je kookt een leerproces maar ook jij kan met een beetje oefening je eigen slagroom zelf maken. Smullen maar!