Zo klop je slagroom stijf
Slagroom stijf kloppen gaat alleen als de room ijskoud is. Alleen dan zijn de vetten in de room stevig genoeg om de slagroom stijf te kloppen.
Koud, kouder, koudst!
Om perfect stijve slagroom te kunnen garanderen moet de room echt koud zijn. Net boodschappen gedaan? Zet de room dan nog even in de koelkast voordat je de slagroom stijf gaat kloppen. Ook de kom die je gebruikt, moet ijskoud zijn.
Kloppen
Slagroom stijf kloppen gaat het best met een ouderwetse slagroomklopper, een mixer of een dunne garde. Hoe sneller je klopt, hoe stijver de room wordt.
Klaar?
Je bent klaar met slagroom stijf kloppen als de room dik is en de klopper/garde/mixer een piek trekt als je hem uit de kom tilt. Wordt de slagroom maar niet dik? Dan is ‘ie waarschijnlijk te warm geworden. Zet de schaal terug in de koelkast en probeer het een half uurtje later nog eens.
Tip!
Blijf niet kloppen als de slagroom al stevig is of steeds instort want dan maak je boter. Ook lekker, maar niet de bedoeling als je slagroom aan het kloppen bent.