Boter maken van slagroom

beste mixers

Van slagroom naar boter

Zelf boter maken van slagroom: het kan en het is kinderlijk eenvoudig. Iedereen die een bekertje room over heeft, kan hier heel gemakkelijk zelf boter van maken.  Als je slagroom te lang klopt, wordt het vanzelf boter. Meestal gaat dit per ongeluk en is het niet de bedoeling, maar je kan het dus ook expres doen.

boter maken van slagroom

Boter maken van slagroom, het recept:

Doe room in een begin met kloppen, dit gaat het snelst met een handmixer. Blijf de slagroom kloppen tot hij gaat schiften. Het witte vocht dat nu vrij komt is karnemelk, de klonten zijn boter. Je bent nog niet klaar met boter maken van slagroom, want zo zit het ook niet in de kuipjes die je in de supermarkt koopt. Kieper de inhoud van de schaal in een (kaas)doek en wring de karnemelk uit de boter.

Als er geen vocht meer uit je doek komt ben je klaar

Als je zoete boter wil, kan je er suiker bij doen. Voor zoute boter gebruik je (zee)zout of als je echt gek wil doen van dat heerlijk roze himalayazout. Hoera! Boter maken van slagroom, jij hebt het gedaan. Mocht je nog eens zonder boter zitten, maar wel een beker slagroom in de koelkast hebben staan. Jij weet nu hoe je boter kan maken van slagroom en zit nooit meer zonder.